AMASYA / MERKEZ - Yeşilırmak Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ve şiirler okundu. Sonrasında okulumuz anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı gösteriler; ortaokul öğrencilerimizin yarıştığı halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışmaları izlendi.

Nis

Değerli velilerimiz, çocuğunuzun öğretmenleriyle uygun zamanlarda görüşerek gelişimini takip etmenizi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan "OKUL RANDEVU SİSTEMİ" hizmete geçmiştir. Randevu almak için okul web sitemiz ana sayfasında bulunan Okuldan Randevu Al bağlantısına tıklayarak randevu alabilirsiniz.

Nis

Yeşilırmak Ortaokulu öğrencileri Badminton Küçük Erkekler İl İkincisi, Badminton Küçük Kızlar İl Dördüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz.

Mrt

Kitapsız bir ömür düşünemeyenlerin, haftası kutlu olsun.

Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına pano hazırlandı.

Mrt

Okulumuzda 8. sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik merkezi sınav (LGS) veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mrt

Okulumuzda 12.03.2020 Salı günü İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'U anma programı okulumuz çok amaçlı salonunda düzenlendi. Program tüm şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam önemi ile ilgili şiirler okundu.

İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında 13 Mart Çarşamba günü Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Kürşat EFE öğrencilerimizle “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif” konulu bir söyleşi yaptı.

Mrt

5 Mart tarihinde okulumuz 6.sınıf öğrencileriyle İl Emniyet Müdürlüğü trafik parkına yapılan ziyaretimizde trafik polislerimiz ile trafik işaret levhaları ve yaya geçidi hakkında bilgi verilerek etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimiz yapılan etkinliklerle hem eğlendi hem de bilgi sahibi oldu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Yeşilırmak Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri tiyatro sanatçısı Abdullah Emir TEKİN ile masal saatinde bir araya geldiler. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler kukla Vasfi Dede tanıştılar. Öğrencilerin eğlenerek öğrendiği etkileşimli masal saatine aktif katılım sağladıkları gözlendi.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle afette hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Şbt

Okulumuzda, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem sonu karneleri ile dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törende öğrencilerimize verildi. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Okumuzda Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in tanıtımı yapılarak başvuru aşamaları anlatıldı.

Ara

Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz HACER UYSAL'ın katılmış olduğu "TWO SIDES OF THE INTERNET (İnternetin İki Yüzü)" adlı eTwinnig projemiz onaylanmış olup çalışmalara başlanmıştır. Projedeki amacımız internetin olumlu ve olumsuz yönleri hakkında farkındalık oluşturmaktır.

Ara

Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Sevinç KURT KONAKOĞLU tarafından "Çevre Bilinci" başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.