T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Yeşilırmak Ortaokulu

WEB 2.0 ARAÇLARI

Amasya Yeşilırmak Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri Türkçe öğretmeni Adeviye Alcıl rehberliğinde, çoklu zeka kuramının derslere bütünleşmesini sağlamak amacıyla Password of Free Wings adlı eTwinning projesine katıldılar.

Eskişehir'den Dilek Emir ve Azerbaycan'dan   Arzu Aliyeva yöneticiliğinde 9 ülkeden 24 öğretmenin ve 101 öğrencinin katılımıyla yürütülen uluslararası eTwinning projesi Password of Free Wings, Çoklu Zeka Kuramı'na dayanan etkinliklerle devam ediyor. Öğrencilerin tüm duyularına hitap ederek kalıcı öğrenmeyi sağlamak projemizin en önemli amaçlarındandır. Öğrencilerde görsel(uzamsal)zeka, sözel(dilsel) zeka, mantıksal(matematiksel) zeka, müziksel (ritmik) zeka, bedensel(kinestetik) zeka, sosyal zeka, içsel zeka, doğa zekası ve varoluşsal zekayı geliştirecek çeşitli etkinlikler planlanıp yürütülecektir. Bu kapsamda karışık ülke takımlarıyla çalışarak  işbirliği esasında ilerlemek amacındayız. Proje etkinliklerinin tamamlanması sonucunda öğrencilerimizin beş tema ve sekiz anahtar yetkinlik kazanmalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimizin  yetkinliklerini keşfetmeleri kariyer planlaması konusunda çok faydalı olacaktır.

Sözlü zeka etkinliğinde karışık ülke takımları ile hikaye yazma etkinliği yapıldı. Renklerle isimlendirilen altı takım kendi içinde iş bölümü yaparak proje dijital kütüphanesi için hikayeler yazdılar. Bizler yeşil takımın hikayesini yazdık. StoryDice ile anahtar kelimeleri belirleyen öğrencilerimiz hikayeyi yazdılar. Letonya ekibi bu hikayeyi resimledi, Yunanistan takımı ise seslendirmeleri yaptı. Türkiye ekibinden bir diğer partnerimiz ise hikayeyi dramatize etti. Kitaplarımızı writereader aracı ile hazırladık. Takımların öğrenci hikayelerine ek olarak öğretmenlerimiz şehirlerini tanıtan kitaplar hazırladılar ve dijital kütüphanede sergilediler. Öğrencilerimiz etkinlik sonunda kendi bireysel kitaplarını yazarak writereader aracı ile çalışmayı deneyimlemiş oldular.

18-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 18:56 - Görüntülenme: 96
  Beğen | 1  kişi beğendi